Gå til forsiden trans Gå til Om FLEXid Gå til For ungdom Gå til For foresatte Gå til Der du bor Gå til Bli kursholder Annet-meny Gå til lenker
 

DER DU BOR

 

TANKER OM FLEXID FRA TRE JENTER VED HøYLAND UNGDOMSSKOLE, SANDNES

Etter to interessante og lærerike år med FLEXid, har vært syn på blant annet identitet, tilhørighet og kultur endret seg. I begynnelsen var vi usikre på hvor vi sto, hvor vi hørte til og hvem vi var. Med hjelp av to fantastiske lærere, med mye kunnskap og forståelse, er vi på god vei til å finne svar på dette.

Selv om vi har funnet ut mer om disse tingene, er det så mye mer vi har lært. Alt fra fordommer og rasisme til dilemma og roller, flytteprosess og hvordan være en brobygger. I FLEXid har vi funnet et spesielt fellesskap, med stor trygghet. Her kan alle være seg selv, og uttrykke seg selv uten å være redd for å bli dømt.
Alle i FLEXid har noe tilfelles, og dette gjør at vi skaper et spesielt bånd. Det vi har likt ekstra godt er måten Ragnhild og Tove har formidlet de ulike temaene, og måten de får oss til å tenke annerledes. Vi personlig har merket at vi har fått en økt forståelse når det kommer til hvordan ulike mennesker med forskjellige kulturer tenker, hvorfor de tenker slik og hvorfor de tar de valgene de tar. Vi mener at dette er et kurs som burde vært en del av pensumet. Grunnen til at vi mener dette er fordi alle har noe å lære når det kommer til å leve i et flerkulturelt samfunn. Om du er så heldig at du får tilbud om å være en del av FLEXid, anbefaler vi å gripe sjansen uten å nøle.
Tusen takk til Ragnhild og Tove for to kjekke og ekstremt lærerike år. Ikke minst tusen takk til Vigdis som har gjort kurset mulig å gjennomføre.


Selin, Kristina og Orga
 
LOGG INN
Gå til Sandnes Media