Er det noe du lurer på om Flexid?
Du er ikke alene. Her er et knippe av spørsmålene vi ofte får. Finner du ikke svar her, så kontakt oss gjerne 😊
Hva er forskjellen på sertifisering i Flexid og Flexidkurs?
En sertifisering i Flexid gir deg kompetanse til å holde flexidkurs. Flexidkurs er for ungdom med krysskulturell oppvekst eller deres foreldre/foresatte.
Finnes det andre måter enn sertifisering å få flexidkompetanse på?
Ja. Stiftelsen organiserer både 1, 2 og 4 dagers kurs. Vi tilbyr også skreddersøm kurs tilpasset tjenesten du jobber i. En annen mulighet er å invitere Flexid til å holde inspirasjonsforedrag og miniworkshops. Mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg og dine kollegaer med kompetansepåfyll får du ved å kontakte stiiftelsen.
Hvor mye koster sertifisering i Flexid?
For virksomheter som er registrert i momsregisteret koster sertifiseringsløpet 29 000,- ekskl. mva. For virksomheter som ikke er registrert i momsregisteret koster sertifiseringsløpet 20 000,- ekskl. mva. Du kan lese mer om sertifiseringsløpet her.
Hvor lang tid tar et sertifiseringsløp i Flexid?
Det tar ca. 8 måneder å bli sertifisert Flexidkursholder i normert løp. Du har da gjennomført 3 x 3 undervisningsdager, hatt praksis i 12 tema og fått godkjent refleksjonslogger for hvert tema.
Kan jeg melde meg på sertifisering i Flexid uten å ha praksisgruppe?
Ja, men du vil ikke bli sertifisert som kursholder. En sertifisering forutsetter praksis med påfølgende refleksjonslogger og oppfølging. Etter endt undervisningsløp uten praksis vil du få utstedt et kursbevis. Kursbeviset beskriver undervisningen du har fått og gir deg mulighet til å benytte kompetansen i 1-1 samtaler, bruk verktøy i mindre grupper og dele kompetanse med kollegaer internt.
Hvor kan jeg delta på Flexidkurs?
Det er sertifiserte kursholdere i mer enn 40 kommuner i Norge. Kursholderne er tilknyttet et bredt utvalg av tjenestetilbud. Noen av tilbudene tilbys eksklusivt for dem som er tilknyttet tjenesten som for eksempel i skolen, mens andre er tilbud er åpne for påmeldinger som for eksempel i frivillige lag og foreninger. Ved å følge denne lenken kan du se hvor våre kursholdere holder til. Ta kontakt med en virksomhet nær deg for å høre om de har tilbud til deg 😊.
Kan det organiseres sertifiseringsløp i min kommune?
Ja. Det forutsetter en dialog med stiftelsen over tid som sikrer en forankret satsing med minimum 14 deltakere gjerne innen et utvalg av tjenester. Stiftelsen organiserer regelmessig sertifiseringsløp i Sandnes, Kristiansand, Skien og Oslo. Det er her åpent for deltakelse fra hele landet.
Kan stiftelsen komme og informere om tilbudet i min virksomhet?
Ja. Vi kan både komme på besøk og informere digitalt. For å bruke våre begrensede ressurser mest mulig effektivt, så prioritere vi å besøke virksomheter, hvor vi selv har lokale ressurser. Det vil si i Agder, Grenland og Osloområdet. Dersom du holder til utenfor disse regionene, har vi gode erfaringer med å organisere digitale møter. Ta kontakt for å se hva vi kan få til.
Kan jeg ta sertifiseringen digitalt?
Nei. Det er dessverre ingen måte å følge sertifiseringen digitalt. Under sertifiseringen jobber vi for å simulere undervisningssituasjonen du vil ha med ungdommene. En stor del av sertifisering består av refleksjon i plenum og grupper, gjennomføring av øvelser, rollespill, icebreakere m.m. Alt dette forutsetter en samhandling som i et digitalt tilbud vil bli vesentlig annerledes enn gjennom fysisk tilstedeværelse.
Organiserer Stiftelsen Flexid Flexidkurs?
Nei. Stiftelsen Flexid organiserer sertifiseringsløp, kompetansehevingskurs og foredrag for det forebyggende tjenesteapparatet. Vår erfaring er at det er mest effektivt å organisere Flexidkurs der krysskulturell ungdom og deres foreldre/foresatte allerede er i aktivitet. Det kan for eksempel være på skolen, fritidsklubben, NAV, helsestasjonen etc. Vi ønsker samtidig at sertifiserte kursholdere får brukt kompetansen, og bistår med å koble kursholdere inn mot tjenester som gjør hevendelser.
Kan jeg tjene penger på å holde Flexidkurs for andre?
Alle Flexidkurs til krysskulturelle unge og deres foreldre/foresatte skal være gratis. Stiftelsen får jevnlig henvendelser fra virksomheter som ikke selv ønsker å «eie» kompetansen, men heller ønsker å kjøpe den inn. Stiftelsen inngår da kontrakter med virksomhetene og inngår konsulentavtaler med sertifiserte kursholdere for å levere kurs.